Are säljer affärsverksamheten i Ryssland till den lokala ledningen

Ville Paasonen Ryssland

Are säljer sin affärsverksamhet i S:t Peterburg-regionen i Ryssland och fokuserar på att utveckla och öka verksamheten i Finland och Sverige. 

Are har ingått ett avtal om att sälja aktierna i dotterbolaget OOO Are till chefen i Ryssland, Ville Paasonen. Överlåtelsen ligger i linje med Ares strategi, där bolaget satsar på att utveckla och öka affärsverksamheten i Finland och i Sverige. 

Ville Paasonen, den nya ägaren av verksamheten i Ryssland, är en erfaren expert inom installationsbranschen och har lett Ares affärsverksamhet i Ryssland sedan 2015. 

– Vi är glada över att Ville Paasonen fortsätter som bolagets ägare och VD. Under dessa år har vi lyckats utveckla vår affärsverksamhet i S:t Peterburg-regionen och vi är välkända för högklassiga tekniska bygg- och fastighetstjänster. Som familjeföretag var det viktigt för oss att hitta en ny ägare som vill fortsätta utveckla verksamheten och som engagerar sig för att ta hand om våra anställda, kunder och leverantörer, uppger Ares VD Heikki Pesu.

Are har varit verksamt i S:t Peterburg-regionen i Ryssland med nära 80 anställda inom installationsbranschen och dess omsättning i Ryssland låg på cirka fem miljoner euro år 2019. Under de senaste åren har Are i Ryssland bland annat utfört elinstallationsarbeten på fotbollsarenan Zenit Arena och ansvarat för fastighetstjänsterna för flera internationella och lokala företag. 

– Omstruktureringen inverkar inte på vårt kundsamarbete eller vår personal utan vi står till förfogande för våra kunder precis som vanligt. Vi är bland annat starka på underhåll och service av kontors- och affärsfastigheter och på tekniska installationer. Det känns bra att få fortsätta verksamheten som en självständig företagare och att fortsätta utveckla den, konstaterar Ville Paasonen, före detta operativ chef för och köparen av Ares verksamhet i Ryssland.

Enligt avtalet som ingicks i samband med förvärvet får OOO Are använda Ares logotyp och varumärke fram tills slutet av 2021.

Bild: Fd operativ chef för och köparen av Ares verksamhet i Ryssland Ville Paasonen.

Mer information:
Heikki Pesu, verkställande direktör
Förfrågningar via kommunikationschef Maiju Nupponen
maiju.nupponen@are.fi
+358 (0)40 300 5995
www.are.fi

 

Dela detta: