Skip to content
ARE-företaget Climat80 ser hur intresset för solceller bara växer och det finns pengar att spara för många företag. Foto: Areskoug Filmproduktion
  • Nyheter
-

16 januari 2023 8:00

Alla pratar solceller!

”Det är lite coolt att solceller blivit så stort och att alla plötsligt pratar solceller – och vi ser hur intresset bara ökar”, säger Martin Fröborg på Climat80´s energiavdelning.

I spåren av höjda elpriser har det blivit lättare att betala av en solcellsanläggning och det är högintressant för företag att kunna producera sin egen el, i alla fall under vissa perioder på dygnet.

Utvecklingen går snabbt framåt inom batterier och lagring. Det finns idag många olika solcellssystem och vi ser även nya fabrikat.

Nu när 2022 har avslutats är det roligt att nämna att vi tillsammans med våra kunder har gjort skillnad på solcellsmarknaden. Under 2022 har våra kunder sparat totalt 2 716 447 kWh på de anläggningar vi har varit med och installerat under året.

Elpriset styrs i grunden av elbörsen för norra Europa – Nord Pool. Enligt Nord Pools elmix har vi ett utsläpp på omkring 50 g/co2/kWh, vilket innebär att våra installationer har minskat utsläppen med nära 136 ton per år.

Under 2022 har Climat80 Gruppen också projekterat och installerat en av de största takinstallerade solcellsanläggningarna i Sverige (enligt Svensk Solenergi), Castellums solcellspark Drevet 1 i Helsingborg i samarbete med Bengt Dahlgren. Ett projekt vi är oerhört stolta över och som vi kommer att berätta mer om framöver. Effekten på besparingarna från den anläggningen kommer dock med först 2023 i och med att den färdigställdes nyligen.

Har du en verksamhet som kräver mycket energi och har ett högt elbehov? Är verksamheten i drift dagtid? Är det en industrifastighet eller en kommersiell fastighet? Finns det dessutom ett större tak som klarar av en högre bärighet? Då kan det verkligen löna sig att investera i en solcellsanläggning.

Prata med Climat80´s energiavdelning, så hjälper vi dig!