Skip to content
Emil Silverberg som nyligen tillträtt sin nya roll som regionchef för Region Syd inom Are.
  • Pressmeddelande
-

18 mars 2022 12:54

Emil Silverberg blir regionchef för Region Syd inom Are med ansvar för Climat80 Gruppen

I januari 2020 köpte det finska bolaget Are upp Climat80 Gruppen vilket öppnat upp många nya möjligheter. Emil Silverberg anställs nu i Are Sverige AB som regionchef för Region Syd med ansvar för Climat80 Gruppen.

”Det är med ödmjukhet och målmedvetenhet jag antar rollen som regionchef för Region Syd. Jag ser fram emot att fortsätta vår resa och utveckling tillsammans med alla medarbetare”, säger Emil Silverberg som nyligen tillträtt sin nya roll som regionchef för Region Syd.

Kristianstadsdialekten lyser igenom, där är han född, men han bor idag mitt i Skåne, i skogen. För fem år sedan blev han vd för Klimatkyl som ingår i Climat80 Gruppen, men intresset för kyla började långt innan dess. Emil tillhör tredje generationen i familjen som jobbar med kyla. Redan som barn fick han följa med pappa Mats på kundbesök och direkt efter skolan, där han gick teknisk linje, började han arbeta hos sin pappa som resemontör. Med uppdrag inom både kyla, vs och ventilation fick Emil en bred erfarenhet av installationsbranschen och uppdragen tog honom till Stockholm, Göteborg och Malmö.

Emil har idag en branscherfarenhet som sträcker sig över 15 år och han har arbetat med flera branschkollegor. De sista fem åren har han arbetat som vd på Klimatkyl som ingår i Climat80 Gruppen med kontor i Malmö, Lund och Helsingborg. Klimatkyl har växt med sina kunder och utökats till Lund, Helsingborg och nu senast i Borås, där en ny avdelning öppnades i systerföretaget Kungälvs Rörläggeris lokaler.

Emil Silverberg kommer att vara kvar som vd för Klimatkyl, men rollen utökas och förändras, så vi ställde några frågor kring hur Emil ser på det:

Hur kommer din roll som regionchef att påverka Klimatkyl och Climat80 Gruppen?

– Min kollega Anders Sträng tar ansvar för entreprenadverksamheten på Klimatkyl. Han är väl förberedd så jag kan fokusera på helheten och även fortsatt arbeta med försäljning och kunder. 

– Inom Region Syd är Climat80 Gruppen multidisciplinära och välrenommerade. Det är välskött, vi gör ett bra resultat, har en bred kundbas och en stor orderstock. Vi har en god potential att växa organiskt, så vi kommer att fokusera på mindre förvärv som kompletterar oss. Det finns mycket bra inom Climat80 Gruppen som vi ska förvalta.

Vilka utmaningar ser du framöver?

– Det finns flera men närmast är det rekrytering av medarbetare, leverans av material och ökade inköpspriser som är i fokus. Utöver utmaningar inom kompetensförsörjning, för vi behöver bli fler, kan vi utveckla våra erbjudanden och stärka vår kommunikation till marknaden. Och även om vi är vana att arbeta ihop så kan vi optimera hur vi gör det.

Vad driver dig?

– Att ha kul och utvecklas varje dag.

Du blev vd tidigt, vad är din syn på det idag?

– Mitt mål har aldrig varit att få en titel. Jag började jobba som montör, sedan har jag utbildat mig vidare inom konstruktion och kalkylering för att ta steget till att arbeta som projektledare och senare entreprenadchef. Det är viktigt att förstå affären om man ska kunna bidra och utveckla verksamheten. Att jag blev vd tidigt tror jag beror på att jag har fokuserat på att göra ett bra jobb, mer än på titel och roll.

Vilka intressen har du?

– Att vara med familj och vänner. Jag har ett allmänt idrottsintresse också, just nu är det triathlon som gäller för min egen del. Jag har tidigare erfarenhet av motocross som jag tränat och tävlat i 20 år.

Cirkeln sluts när Emil berättar att han anställde sin pappa på Klimatkyl. Det var ju så allt började. Detta kan ju inte bli annat än bra. Lycka till Emil Silverberg i ditt nya spännande uppdrag!

Genom att utse regionchefer tar Are de första stegen mot en gemensam organisation i Sverige.