Skip to content
NCC:s projekt Habitat 7 i Göteborg. Bild: Arkitektbyrån Krook & Tjäder.
  • Pressmeddelande
-

15 februari 2023 8:35

Ett unikt kontorshus byggt i trä – Habitat 7 – Kungälvs Rörläggeri i nytt avtal med NCC.

Välkomna till Habitat 7. En kontorsbyggnad där naturen är nära med ljus, luftighet och grönska. Här skapas det optimala utrymmen för modern kontorsverksamhet, restaurang och butik. Ett kontorshus vid Masthuggskajen där arkitektbyrån Krook & Tjäder har lagt ner hjärta och omtanke i varje liten detalj.

NCC är uppdragsgivare och Habitat 7 beräknas stå klart i december 2024. Kungälvs Rörlägger står för vs-installationerna i hela kontorsbyggnaden.

Kontorshuset i trä kommer att ligga mitt i Göteborgs utvecklingshubb Masthuggskajen. Inte nog med sina 9 våningar och 8 000 kvm kommer Habitat 7 även erbjuda en fantastisk utsikt över Linnéstadens takåsar, en terrass på högsta våningen finns för alla hyresgäster att tillgå.

I täten för byggbranschens klimatarbete ser vi NCC arbeta aktivt. Hela byggnadens livscykel redovisas och balanseras med klimatåtgärder till netto-noll i klimatpåverkan. Habitat 7 kommer bland annat att certifieras för NollCO2 som är en påbyggnadscertifiering till Miljöbyggnad, BREEAM-SE och LEED och syftar till att uppnå netto-noll klimatpåverkan av en nybyggnation.

Vi är noga med att planera inköp, arbeta med god framförhållning, planera transporter och leveranser. En noggrannhet som krävs för att bland annat kunna uppfylla miljökraven. Klimatet blir viktigare och viktigare, Habitat 7 är ett lysande exempel på hur vi i framtiden kommer att arbeta för att leverera hållbara byggnader ur alla aspekter.

Läs mer om projektet på Habitat7 – Ett unikt kontorshus byggt i trä

För ytterligare information, kontakta Andreas Nyberg, Filialchef på Kungälvs Rörläggeri, andreas.nyberg@kror.se