Skip to content
Intervju med Magnus Hoff som arbetar som projektledare på Kungälvs Rörläggeri och drivs av att leda riktigt stora projekt.
  • Nyheter
-

8 september 2022 3:09

Projektledaren bygger framgång i sitt team

Magnus Hoff arbetar som projektledare på Kungälvs Rörläggeri och drivs av att leda riktigt stora entreprenadprojekt. Just nu pågår bland annat byggandet av Västlänken, ett arbete som sker i flera etapper. Arbetsglädjen, kompetensen och att jobba tillsammans är viktiga framgångsfaktorer.

Det är nu sexton år sedan Magnus började på Kungälvs Rörläggeri. I början arbetade Magnus med installationer inom VVS i lägenheter i flerfamiljshus, företagets största segment. Idag har inriktningen breddats med projektering och entreprenader inom lager och logistikanläggningar, kontorsbyggnader, skolor och andra viktiga samhällsbyggnader – och inte minst omfattande infrastrukturprojekt. Projekten kan idag bli hur komplicerade som helst med höga krav på både hållbarhet, teknik och säkerhet.

Hur ser du på din roll som projektledare?

– Det blev en bra inkörsport för mig i projektledarrollen när jag började på Kungälvs Rörläggeri, med alla våra projekt inom flerfamiljshus, eftersom bra rutiner byggs med volymerna – det blir ju en hel del vs-installationer i kök, badrum och toaletter när man bygger flerfamiljshus.

– Jag har alltid tyckt att det är roligt med stora projekt och jag vill gärna lösa utmaningar. Som projektledare har jag ett ekonomiskt ansvar och det är betydelsefullt att ha kontroll på projekten, inte minst om dessa är stora och där det egentligen händer mycket hela tiden. Genom resursplanering och att se till att ha rätt folk på rätt plats får man jobben att flyta. Det är viktigt för våra kunder och även för våra lagbasar, montörer och andra som ingår i teamet. Som projektledare måste man ge och arbeta med rätt förutsättningar.

Hur är det att jobba på Kungälvs Rörläggeri?

– Jag trivs med de jag jobbar med och jag har alltid gillat Göteborg och sitter gärna på plats ute hos kund också. Det bästa är när alla kan jobba med alla, att man känner en gemenskap och blir som en familj. 

– Jag har ju jobbat i många år på Kungälvs Rörläggeri och utmärkande är att man aldrig behöver oroa sig när ett projekt tar slut, det finns alltid jobb. Orderingången är hög i Göteborg och beläggningen sträcker sig flera år framåt. Jag trivs som sagt väldigt bra och för mig har det varit viktigt att få jobba självständigt utan detaljstyrning och att man tar väl hand om sin personal.

Varför är just ni så framgångsrika tror du?

– Kompetensen och att vi jobbar tillsammans. Vi har slipade montörer som kan sitt jobb, de är bra på materialhantering och dagliga inköp – ligger steget före i planeringen. Sen har vi drivna lagbaser som ser till att allt flyter på.

– Arbetsglädjen är viktig, att motivera genom att involvera, att sätta mål och följa upp i både med och motgång. Alla måste få känna ett driv. Här är samarbetet viktigt, där försöker vi se till så att de som vill jobba tillsammans får jobba tillsammans. Att känna varandra, ha en god personkemi och försöka tillgodose önskemål – då jobbar alla på och trivs ihop – och då går även jobben ihop.

– Våra lärlingsprogram har också stor betydelse för att komma in och lära sig yrket och arbeta på rätt sätt. Det är Kungälvs Rörläggeri mycket engagerade i.

Är du intresserad av att jobba på Kungälvs Rörläggeri? Titta in på våra lediga tjänster på kror.se eller hör av dig med en spontanansökan. Vi har kontor på många orter i Sverige, från Stockholm till Malmö. Välkommen in på kror.se


Kungälvs Rörläggeri och Climat80 Gruppen är en del av det finska familjeföretaget ARE som har över 100 års erfarenhet inom bygg- och installationsbranschen. ARE som fastighetspartner utvecklar lösningar och erbjuder tjänster under hela fastighetens livscykel. Totalt har koncernen 3 300 anställda i Sverige och Finland och en total omsättning på cirka 5 miljarder svenska kronor. ARE Group är en del av Conficap-koncernen.