Skip to content
Arkitekt: Johan Sennström Ark SAR/MSA Bild: FOJAB
  • Pressmeddelande
-

8 mars 2023 12:36

Terrassgården i Lund – Climat80 och Thage i nytt bostadsprojekt

Minsta möjliga klimatpåverkan är utmärkande för projektet och stommen är byggd i krysslimmat trä, ett förnybart material med både lågt CO-avtryck och god akustisk förmåga. Här har man tänkt på allt.

Det goda livet hittar du i Lund. Här byggs det generösa lägenheter med terrasser och stora fönsterpartier som suddar ut gränserna mellan inne- och utemiljön. Det är just terrasserna med utsikt över de gröna omgivningarna som gör huset unikt. Ord som äkta och noga utvalt samsas med insläpp av grönska och att minimera det ekologiska fotavtrycket. Här ska alla sinnen få ro och här börjar det goda livet.

Det blir 56 bostäder i fyra plan. Glas möter trä och på femte våningen samsas de boende om takterrassen, orangeri, kök och wc. Taket har även solcellspaneler.

Vi ser mycket trä i det som byggs nu. Det är ett nytt sätt att bygga på, med träbjälklag med en övergjutning. Vår roll i huset blir en totalentreprenad inom vs med vattenburen golvvärme och installationer av vatten och avlopp i badrum.

Projektet genomförs från vår sida av Climat80 Entreprenad på uppdrag av byggföretaget Thage i Skåne, som ingår i den familjedrivna Thage-koncernen. Huset kommer att stå klart under nästa år, 2024.

Climat80 Gruppen ingår i ARE-koncernen.

#climat80gruppen #vs #hållbarhet #hållbart #trä #thage #lägenheter #ARE